mrt 5, 2018

Sync Ok

written by vivian
in category News

Sync Ok is een nieuw horeca concept in Deventer waarbij natuurlijke voeding, innerlijke rust, contact (met anderen én jezelf), en een groene omgeving centraal staan. Eigenaresse Lieke is bij mij gekomen om haar ideeën visueel vorm te geven. Haar logo heb ik ontworpen, de huisstijl is nog in ontwikkeling en de fotografiesessies van al haar heerlijke gerechten hebben we inmiddels achter de rug. Al met al een flink project, gebaseerd op een leuke samenwerking. En omdat ik Lieke d’r ideeën zo tof vind, en haar concept ijzersterk, vertel ik er hier nog wat over. Zo heb je een idee hoe alles tot stand is gekomen.

Sync Ok, de naam.

Een naam is vaak niet zomaar bedacht maar in het geval van Sync Ok denk ik dat het een logisch verhaal is geweest. Lieke heeft lange tijd bij Defensie gezeten en de naam Sync Ok refereert op een speelse manier naar de waardevolle (levens)ervaring die ze daar heeft opgedaan. Want:Als je via meerdere radio’s met elkaar wil communiceren moeten de radio’s synchroniseren om tegelijk op dezelfde frequentie te zitten. Als dit gelukt is verschijnt de boodschap: SYNC OK in beeld. Er is dan contact mogelijk.’

Aangezien Lieke zich richt op het creëren van contact tussen mensen en van mensen met zichzelf, sluit deze term perfect aan. 

Het logo

Mijn ontwerp voor het logo van Sync Ok is gebaseerd op de filosofie van het horeca concept. Rust staat centraal. Er moet zelfs een stilte-ruimte in het toekomstige pand komen zodat je daar in alle rust kunt zijn, een boek kunt lezen of misschien wel kunt mediteren. Daarnaast is groen belangrijk want alles wat Lieke op de kaart heeft staan is zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Zo kweekt ze haar eigen kruiden en laat ze paddestoelen groeien op gebruikte koffiedik (want ja, ook recycling staat centraal).

Het uiteindelijke doel van Sync Ok is om je weer in contact te laten komen. Met jezelf. Hè? Ja. Onder andere. Maar ook met anderen. Door de rust die je bij Sync Ok zult ervaren, door even weg te zijn van alle social media en door vooral te genieten van al het lekkers dat Lieke voor jou of jullie maakt.

Het liefst laat Lieke je ook nog bezig zijn met dingen waar je even de tijd voor moet nemen. Een spelletje, een puzzel, of in ieder geval iets waar je over na moet denken en waardoor je focus even op iets heel anders gericht is dan de gehaaste maatschappij om je heen. Een interactie die ervoor zorgt je even in het moment te laten zijn.

Goed. Allemaal info die als fundament voor mijn ontwerp voor het logo dienden. Concreet: balans en rust zijn belangrijk voor Lieke. Net als de naam Sync Ok, waar een klein verhaal an sich achter zit. En ook contact en interactie is zijn belangrijke elementen.

Mijn uitgangspunt werd een cirkel. Deze staat voor rust en balans, maar kan tegelijkertijd ook dienen als radiosignaal op het moment dat ik er meerdere in elkaar teken. Op de cirkels staan punten die met elkaar te verbinden zijn, een verwijzing naar contact. Het interactieve element zit hem in het verbinden van de punten, welke samen een nieuwe vorm vormen; een blad. Het natuurlijke element.

Dat, in combinatie met een zachte, rustige kleur groen (het kon wat mij betreft ook geen andere kleur zijn) maakt het logo van Sync Ok.

Fotografie

Lieke heeft maandenlang in haar keuken haar gerechten staan fabriceren en herfabriceren, totdat ze de lekkerste creaties voor elkaar had. In twee dagen fotografeerde ik alles wat ze op de kaart heeft staan en dat is heel wat (en heel lekker). Binnenkort komt er wat beeld online onder het kopje ‘work’.

 

Leave a comment